Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
Zondag 17 juni'18 16:00

Optreden Mary's Little Lamb


Mary's Little Lamb is een vijfkoppige groep die alt.country en broeierige americana brengt en waarin de blazerssectie en de goudbruine stem van de zanger een prominente rol spelen.

De band bestaat sinds 2015 uit Bart Hendrickx (zang, gitaar, banjo), Bert Cuypers (contrabas), Mike Van Daele (drums), Kevin Van Hoof (trompet) en Stijn Cumps (trompet).

In december 2014 kwam hun debuutalbum 'Fortune & Chance' uit, waaruit enkele nummers werden gebruikt in de soundtrack van de fictiereeks De Ridder en in de docureeks De Fiscus. Een duidelijk bewijs van het filmische karakter van de muziek.

In februari 2017 werd 'Elixir for the Drifter' uitgebracht op platenlabel Rootz Rumble. Dit bejubelde album van Mary's Little Lamb is een borrelende cocktail van muzikale stijlen. De band voert je langs een reeks uiteenlopende scenes, door donkere verhalen over vlucht, liefde, magie, verraad en verlies.

Op ‘Elixir for the Drifter’ laveert Mary's Little Lamb tussen grootse, door blazers en strijkers gespekte soundscapes en sober gearrangeerde, ingetogen nummers. Je hoort er songs met feestelijke latin- en texmexgeluiden, andere nummers geven een vette knipoog naar de spaghettiwesterns uit de jaren ’60.