Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
Pinksterpop 2018

Zondag 20 mei a.s. vind bij Lokaal42 op de markt in Helmond voor de 7de maal in successie het jaarlijkse Pinksterpop plaats.

Het gratis toegankelijke festival op 1
ste Pinksterdag start om 14.00 en heeft een breed aanbod in muziek. In totaal zullen 4 bands het podium betreden, en bij Lokaal42 zijn we trots op het programma dat we dit jaar mogen presenteren. De gepasioneerde latin rock van Fuente Del Ritmo. De stevige rock van het Helmondse Voltage, Bertus Borgers die met de Young Retro's een doorsnede van zijn omvangrijke reportoire komt spelen en de 10 koppige Amy Winehouse Tribute Band uit Gent.
Dat gaat weer een mooi feest worden
Pinksterpop 2017 zal afgesloten worden door de Amy Winehouse tribute band. Deze band uit Gent brengt de hits van de legende terug tot leven op een muzikaal verrijkende en verrassend stijlvolle manier.”
Amy Winehouse verliet haar fans te vroeg. 10 professionele muzikanten bogen dit verdriet om tot een positieve creatie. De Amy Winehouse tribute band brengt de hits tot leven, tot het grote plezier van een groot feest- en muziekliefhebbend publiek.

De tribute band is topentertainment. Maar evengoed een muzikaal concept voor fans van nostalgische en innovatieve soul, jazz en pop. De blazers, de sterke stem van de leadzangeres en de strakheid van de ritmesectie geven samen een warme vibe aan deze authentieke muziek.
Daarna is het tijd voor Bertus Borgers & The Young Retro's

Het repertoire van Bertus Borgers & The Young Retro's is een reprospectief van de muziek die Bertus sinds 1968 op het podium heeft gespeeld. The Young Retro's zijn, zoals de naam al aangeeft, een handvol jonge snaken die een hedendaagse interpretatie geven aan dit repertoire. Nummers van Dirty Underwear uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show, de klassiekers van Sweetd'Buster en wat daarna kwam, alles komt voorbij in een show die bewijst dat traditie in de rockmuziek een hedendaags gezicht kan hebben.
Als tweede zal Voltage uit Helmond het podium betreden. Dave & z'n mannen spelen  good old fashioned rock. Voor deze mannen is het dus een thuis wedstrijd.

In september 2017 verscheen hun tweede album. Vette bluesrock is nog altijd het basisingrediënt. Maar op ‘Around The Bend’ laat de band ook meer Southern Rock en Americana horen. “Alles wat we willen zeggen, wat we meemaken én hebben meegemaakt staat op onze nieuwe plaat!” aldus frontman Dave Vermeulen. “Songs over hoe we vrienden zijn geworden, verlies van dierbaren, de late en lange ritten terug naar Brabant na optredens en andere persoonlijke verhalen. En natuurlijk een gezonde dosis Rock & Roll”.
15.00 uur

De aftrap vind om 15.00 plaats door
Fuente del Ritmo,

Fuente del Ritmo….betekent ” Bron van Ritme ’’ en past uitstekend bij de 9 koppige band die in September 2017 is opgestart met als doelstelling de wereldwijd geliefde muziek van Carlos Santana en zijn vrienden neer te zetten. Latin Rock in al haar vormen.