Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
Zondag 21 januari '18 16:00

Optreden Steve Duke & The Earles

De naam Steve Duke & The Earles verwijst rechtstreeks naar de Amerikaanse zanger Steve Earle. 'We zijn een Steve Earle tributeband. We houden van zijn muziek en hopen de bekendheid van Steve Earle in Nederland te vergroten.

Ze zijn de enige Steve Earle tribute act in de hele wereld. De band biedt liefhebbers van Steve Earle en outlaw countryfolk de mogelijkheid om zijn muziek live in Europa te horen vertolken.  De band brengt Steveís muziek met veel passie, rauwheid, vakkundigheid en authenticiteit en elektriseert het publiek overal waar ze spelen. Met energieke folk, hard rockende country en tranentrekkende ballades  raken  STEVE DUKE & THE EARLES je overal waar ze maar kunnen!

De band bestaat uit John AriŽns (basgitaar), Bart Versteegh (drums), Erik van Oijen (zang, mandoline en akoestische gitaar), Ray van Haalen (gitaar en banjo) en Peter van den Bos (viool en mandoline). Hun muziek mag dan zo Amerikaans zijn als de Mississippi en de Missouri, de roots van de bandleden liggen toch echt tussen de Waal en de Maas. 'We zijn allemaal Maas en Walers, op Peter na. Maar hij heeft jarenlang muziekles gegeven op het Pax Christi College. Dan heb je de streek ook in het bloed.'