Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
Zondag 28 januari '18 16:00

Optreden Extrafish

Deze zwitserse band trok meteen onze aandacht toen we er een mailtje van ontvingen. Wat een rare snuiters, wat een leuke muziek, dus vandaar..
Onderstaand verhaal is het resultaat van de "bio" door google translate
Say no more, just be there...

Beste  dames en heren,

Laat me je voorstellen, opkomend uit de diepten van de muzikale oceaan, zwemmend door de verre wateren van het Oosten en nu werelds en exclusief in je gedachten: Extrafish!

Een net bedacht gezegde luidt: een vis op het podium is beter dan een mens onder water. En muziek is beter handgemaakt dan uit de magnetron.
En waar je kunt dansen, ben je thuis. Ben je aan het dansen?

Extrafish, dat is Balkan Dada Dub, dat is Fake Ethno en World Fiction, een verzonnen waarheid gebaseerd op muzikale tradities die nooit bestaan ??hebben, een kristalheldere herinnering aan een wilde nacht waarin alles draaide en scheen en zong en zong en waarvan je niet echt iets meer weet.

Extrafish, dat zijn vier grijnzende gezichten, vier paar behendige vingers van vier respectabele heren genaamd Andi Bissig, Valentin Baumgartner, Jonas Künzli en Adrian Böckli. Vier stropers op het gebied van oosterse klanken, Balkangeluiden en Klezmer-deuntjes. Vier zwerfdieren die zich net zo comfortabel voelen in stoffige straten als in donkere kelders en uitbundige balzalen.

Maar zelfs in de keuken thuis, wachtend op de tramhalte of in de douche, kun je nu dansen met Extrafish: "simplify this fish" is de eerste langspeelplaatparel voor thuis.

Net als vissers op volle zee vissen ze uit de rivieren van muziek, wat ze leuk vinden, verrijken ze hun met zigeunerjazz, en swingende en dansbare ritmes.

Hier is Extrafish