Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com

Zondag 18 november '18 aanvang 16.00 uur

Optreden
Humans Screaming Like Goats

Humans Screaming Like Goats, dat moet wel kneiterharde death metal zijn zeker? Welnee, H.S.L.G. is een akoestisch trio dat akoestische pop en rock maakt, met hier en daar een flinke scheut blues en americana. De naam is ontstaan tijdens een avond die het best kan worden beschreven als een onzalige combinatie van speciaal bier en het kijken van YouTube-videoís over geiten die als mensen schreeuwen (checken!).

Begonnen als werktitel, maar inmiddels een gevestigde geuzennaam. Sander Herwijnen (gitaar) en Robert Verwaijen (gitaar, zang) wonen in Helmond. Ondanks hun roots, die in respectievelijk Rotterdam en Amsterdam liggen, kunnen ze het verrassend genoeg prima met elkaar vinden, en - voor het publiek misschien nog wel belangrijker - de muzikale klik is daar.

Voor het H.S.L.G.-tijdperk speelde Robert in de rockband Egoloco en Sander in de metalband Cold Compassion. Medio 2016 kwam Ad Foolen uit Breugel de band versterken met zín basgitaar. En aangezien hij niet vies is van een beetje multitasking, gebruikt hij tegelijkertijd zijn voeten om de muziek van passende percussie te voorzien. Het helpt daarbij dat hij drummer is bij zijn andere band Funtain
.