Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com
De 66e  editie van Kunstlokaal42 vindt plaats op woensdag 16 januari, 21.00 uur.

Mathijs Duyck, Jelle Meys, Pieter Servranckx en Arnoud Rigter
Het Brute Nationaal Geluk

De zesenzestigste editie van Kunstlokaal42 staat geheel in het teken van ‘Het Brute Nationaal Geluk’. Het Brute Nationaal Geluk bestaat uit de schrijver Mathijs Duyck, illustrator Jelle Meys, muzikant Pieter Servranckx en voormalig Eindhovens stadsdichter Arnoud Rigter. Het is een Vlaams-Nederlandse samenwerking, mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samen-werkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Het Brute Nationaal Geluk is een eclectische multimediale voorstelling over de paradox van het geluk in de hedendaagse maatschappij. Onder-hevig aan de heersende economische wetten is de zoektocht naar geluk een imperatief geworden. Blinkende winkelruiten weerspiegelen onze uitvergrote verlangens, die we rusteloos najagen. Maar hoe harder we
erachteraan lopen, hoe sneller dat broze geluk in onze handen verbrokkelt.

Schrijver Mathijs Duyck en dichter Arnoud Rigter bundelen hun onrust in een gezamenlijke schreeuw om aandacht. Hun flarden prozaven poëzie vermengen zich op het podium met de projecties en animaties van illustrator Jelle Meys en de klanken van gitarist Pieter Servranckx. Het Brute Nationaal Geluk is een offensief van literaire, muzikale en visuele prikkels. De artiesten gooien écht alles in de strijd om hun boodschap boven het geruis te laten weerklinken: deze theatrale performance heeft alle kenmerken van een wanhoopsdaad.

De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Het belooft woensdag 16 januari een boeiende avond te worden. 
En zoals altijd is er na afloop ruimte voor vragen en discussie.

En kunnen we proosten op veel geluk in het nieuwe jaar.

Mathijs Duyck (1987) is schrijver. Zijn eerste roman, ‘Woensdag’, verscheen in 2016 bij Manteau. Jelle Meys (1986) is illustrator en graficus. Hij maakte met Mathijs het boek ‘De gelukszoekers’. Pieter Servranckx (1987) is muzikant en staat sinds jaren met Jelle en Mathijs op podium. Arnoud Rigter (1978) is dichter en publiceerde een aantal multidisciplinaire dichtbundels.