Markt 42, 5701 RL Helmond  T 0492 83 00 43  E lokaal42@gmail.com

Zondag 13 januari '19 16.00 uur

Optreden Banda Escondido (voorheen TRANSITO)

Deze illustere muzikanten kenden we als de formatie Transito en waren als zodanig veelvuldig te zien en te horen op diverse podia, thema markten, straatfestivals en tuinfeesten.

Banda Escondido betekent zoiets als "verborgen band", en verwijst naar de muziek waaruit het repertoire is opgebouwd.  Dit bevat veelal muziek die normaliter voor het grote  publiek  verborgen blijft, maar door dit gezelschap op geheel eigen wijze en met verve op het podium wordt vertolkt.

Onder de nieuwe naam Banda Escondido wordt je meegenomen op een ontdekkingstocht van Feel Good muziek, ontstaan en gevormd uit verschillende stijlen, muzikale tradities en windstreken.

Het enthousiasme en de puurheid van deze muzikanten werkt aanstekelijk.
De muziek van Banda Escondido is voor de huidige bezetting opnieuw op maat gesneden en in een geheel eigen muzikaal jasje gestoken. Door  het publiek wordt een optreden van deze muzikanten als ‘swingend’, ‘energiek’ en ‘origineel’ ervaren.

Maarten van Neerven; percussie, Pieter de Vet;  basgitaar en zang, Ingo Giuliani;  gitaar, Ukelele/Tres en zang, Tim van Asten; viool en zang, Jos Slaats;  trompet en zang